Bilpleje tips

Nendenfor har vi samlet en række bilpleje tips samt nogle skrøner omkring bilpleje:

Der skal gå mindst 1 dag fra bilen er blevet lak behandlet til bilen må vaskes, hvis man ikke kan vente så vask bilen med ren vand, ingen sæbe! Husk grundig og forsigtig aftørring for at undgår kalk

Hvis bilen bliver udsat for fx fugleklatter, insekter mm kan de spot fjernes med spray detailer ( UltraCoat Q detailer )

Husk så ofte som mulig at pleje og forlænge coatingen, gerne ved hver vask. Din oplevelse med behandlingen vil blive optimal. “Coatingen beskytter din lak, pleje produkterne beskytter din coating”, på den måde opnår du den bedste virkning af behandlingen. Vi Anbefaler UltraCoat ceramic soap ved den ugentlige vask da den renser godt i bund og holder vaskeridser på et minimum. Man kan og bør ved hver vask eller efter behov anvende spray detailer ( UltraCoat Q detailer ) som giver samme effekt som at vokse bilen, fordelen er at det kun tager 5 minutter. Alle disse produkter beskytter og forlænger din coating behandling. I mange tilfælde vil din coating kunne holde evigt!!

Vask bilen ofte så skidtet ikke brænder sig fast i lakken, særligt om sommeren hvor det er varmt er det vigtigt.

Sørg at vaske bilen i skyggen og bilen må ikke være varm, hvis det ikke overholdes så er der chance for kalkpletter fra vandet og de kan i nogle tilfælde brænde sig fast og ætse ned i lakken og skal fjernes med dybdegående polering.

  1. Skyl så meget snavs af bilen med højtryk som muligt.
  2. Skum bilen ind med en forvask, vi anbefaler UltraCoat Shampoo+ som ikke bare skummer men faktisk løsner skidtet rigtig effektiv. Lad den sidde i 2-5 minutter, må ikke tørre ind, evt skum den over igen hvis det hurtig løber af.
  3. Skyl forvasken af som har løsnet det værste snavs.
  4. Bilen vaskes manuelt med vaskehandske, vaskespand med rist, evt 2 stk, 1 til skyl og en til sæbevand. Tag et panel af gangen, start oppe fra og ned,  Brug en god sæbe, Vi anbefaler UltraCoat Ceramic Soap.
  5. Vask af fælge. Dette punkt bestemmer du selv hvornår du tager da det ikke har nogen betydning. Spul fælgene grundig, spray evt syrefri fælge rens (ULtraCoat Iron+ )  på hvis nødvendig. Vask dem godt med evt vaskehandske, børste eller pensel alt efter hvad du synes er bedst og nemmest.
  6. Grundig aftørring, Hav altid mindst 2 håndklæder. trykluft er rart at have da man så kan få vandet ud af kroger og kanter. Suger dit håndklæde ikke mere kan du med det 1. håndklæde gennemvæde den med vand og vride den godt op så suger den igen, når bilen er blevet tørret over 1. gang vil der være lidt tilbage, har tager du det 2. håndklæde med evt en god detailer ( UltraCoat Q Detailer) . Detaileren gør at håndklædet suger bedre og efterlader lakken optimal beskyttet og glansfuld.
  7. Husk falser!

Tips til at få snavset væk fra sprækker, kontakter, luftdyser mm.

Brug en god interiører detailer, som er antistatisk, UV beskyttende og som har en behagelig duft.

1. spray produktet på en lille pensel og arbejd det ind, tør efter med en god mikrofiber klud, evt også trykluft hvis du har det

Brug en god APC ( universal sæbe ) Vi anbefaler UltraCoat APC+

  1. spray APC på pletten, lad sidde 5-10 minutter, arbejd produktet godt ind med en stiv neglebørste uden af skade stoffet.

sug efter med tæpperenser og rent vand.

Hvis du ikke har det til rådighed så tør efter en en tør mikrofiber klud og få så meget snavs og vand med op som muligt.

Der er stor forskel på hvor nemt de forskellige biler er at støvsuge,  fx. er tyske biler som BMW, Mercedes, Audi osv. nemme at støvsuge da de har et gulvtæppe af høj kvalitet.

Hvor i mod mange franske biler kan være umulig at støvsuge da kvaliteten ikke er helt så god.

Her kan det være nødvendig med luft tryk og en tornadogun, evt kan neglebørste, gummibørste eller lavasten bruges som et billigere alternativ.

En god damprenser kan købes fra omkring 2000,- og gør den indvendig rengøring bedre og ikke mindst hurtigere. ( Damprenser sælger vi ikke )

Dampvaks ridser ikke?
Forkert – Det ridser faktisk en hel del! vand giver ikke særlig god glidemiddel i forhold til sæbevand.

Vaskehallen er værre end vask med børste?
Forkert – Børster ridser faktisk i mange tilfælde mere end vaskehallen.

Det eneste rigtige er at vaske bilen med en god mikrofiber vaskehandske.

Almindelig PH venlig sæbe som forvask er godt?
Forkert – Auto shampoo som er PH venlig er lavet til at minimere friktion og ikke løsne svær snavs.

Brug i stedet en sæbe med flere “vitaminer” Vi anbefaler UltraCoat shampoo+, MasterWash eller APC+

Håber du kunne bruge disse tips. Produkterne der er nævnt bruger vi selv i vores bilplejecenter og kan naturligvis købes hos os både i butikken og webshoppen.

Har du ikke fået svar på dine spørgsmål så ring gerne til os på 22173721 eller skriv til os her på siden eller vores Facebook side.